dimarts, 8 d’abril del 2014

L'ALGUER

Al paratge anomenat El Vell, davant de les platges de Mataró, és on es diu que hi ha enfonsat un vaixell pirata. Ara per ara només sabem segur que hi ha un tresor: l'alguer de Mataró.
Contesteu les següents preguntes:

1. Nombra les platges de Mataró i la seva llargària:
Platja de Sant Simó, Callao, Varador i Ponent. Tot el conjunt de platjes, d’est a oest, situades a Mataró fan 2,2 km de longitud, presenten una sorra granítica.

2. Què és l'alguer?
És una planta endèmica de la Mediterrània, i arriba a formar grans extensions de prats, també anomenats alguers. A Mataró, tenim una de les praderies més importants, en quant a extensió.


3. Quina és la superfície d'aquest ecosistema (Mataró)?
L'alguer té que estar a pocs metres de la superfícies per una simple raó, que arribi la llum. Per aquests motiu, el màxim de metres sota l'aigua que pot estar, és de menys de 25 metres sobre la superfície del mar.

4. Com s'anomena la planta que composa aquest ecosistema? Descriu les seves característiques i busca una imatge:
La posdònia (que no es una alga) és una superior d'origen terrestre que fa millons d'anys es va adaptar al mar. Creix als fons sedimentaris, entre els 0 i els 40 metres de profunditat , allà on arriba la llum que li permet fer la fotosíntesis.





5. Fes una llista de les espècies animals i vegetals que es troben a l'alguer. Busca imatges sobre les diferents espècies.


Llambrega: es pot indentificar amb facilitat per la seva silueta allagada i el seu color fosc de l'aleta caudal.


Fadrí: el peix verd té dos coloracions molt diferents: la de les femelles i els mascles joves que és rogós amb bandes verticals i una taca fosca a sobre al llom.


Enrocadador: pot tenir una coloració bastant variable (verd, taronja, etc) però s'el pot identificar per el cel que té en el opercle i la taca fosca.


Canari: és diferència de les espècies pròximes per una taca negra a la base de l'aleta pectoral. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada